Akun asennus ajoneuvoon

Akun asennus autoon

Voinko vaihtaa akun autoon itse?

Akkujen asennus kannattaa jättää nykyisin ammattilaiselle. Asennamme akut ajoneuvoosi toimipisteissämme. Akun vaihtaminen on tullut haasteeksi uusissa ajoneuvoissa eikä akun vaihto välttämättä ole enää yksinkertainen toimenpide. Suurimmassa osassa vm-2000 uudemmissa ajoneuvoissa haasteiksi ovat muodostuneet akkujen sijainti sekä nykyiset monimutkaiset tietokonejärjestelmät. Akku ei välttämättä ole näkyvillä konepellin alla, vaan saattaa sijaita hyvin suojatulla paikalla tai jopa tavaratilassa.

Virtakatkos saattaa sekoittaa auton sähköjärjestelmän

Nykyajan ajoneuvot vaativat monesti uuden akun rekisteröinnin järjestelmään eikä akun vaihdossa saa tulla virtakatkosta. Jos akun vaihdon yhteydessä virta katkeaa akun ja ajoneuvon välillä, niin se voi pahimmillaan kadottaa sähköjärjestelmästä tietoja tai sekoittaa elektronikomponenttien toimintaa. Virtakatkos saattaa tehdä myös häiriöitä ajoneuvon hälytysjärjestelmään. Itse tehty akun vaihto voikin tulla äkkiä kalliiksi, kun ajoneuvon tietokonejärjestelmää joudutaan uudelleen ohjelmoimaan merkkiliikkeessä.

Asiantuntevaa palvelua ajoneuvosta riippumatta

Akkupoikien ammattitaitoinen henkilökunta valitsee ajoneuvollesi sopivan akun ja vaihtaa sen käden käänteessä ilman ajanvarausta. Nykyajan ajoneuvojen sähköjärjestelmät koettelevat akun suorituskykyä ja suosittelemmekin akun säännöllistä testausta. Testaamme akkusi ilmaiseksi toimipisteissämme.