Invertterit

 

Purewatts-invertterit
Mökin käyttöasteen kasvaessa myös mukavuuden halu kasvaa. Toimiva järjestelmä mahdollistaa uusien käyttölaiteiden lisäämisen järjestelmään kuten, kahvinkeittimen, föönin, pölyimurin, ja muut sähköiset käsityökalut. Kyseisiä käyttölaitteita löytyy kyllä suoraan 12 voltin jännitteellä, mutta niiden toiminta on joko hidasta tai hankintahinta korkea. Myös laitteiden toimivuuden kannalta on järkevin ratkaisu siirtyä käyttämään 230 voltin laitteita.

Tällöin joudumme muuttamaan 12 voltin tasajännitteen 230 voltin vaihtojännitteeksi invertterillä.


Kaukokäynnistin

kaukok

Mitä olennaisia muutoksia invertterin asentaminen järjestelmään aiheuttaa. Ensinnäkin kaapelointi akulta invertterille tulee olla asennusohjeiden mukainen. Suosittelen silloin käytettäväksi välikeskusta joka mahdollistaa kunnon johdotuksen. Toiseksi invertterin käyttö muuttaa järjestelmän asennusluokitusta, mikäli invertterin jälkeen tulee kiinteää johdotusta käyttölaitteille. Tällöin asennustoiminta tulee antaa alan ammattiliikkeen tehtäväksi.

Purewatts-inverttereitä jotka soveltuvat TV, video , tietokone, valaistus, radio jne. käyttötarkoitukseen löytyy useita eri kokoluokkaa.


Mobitronic-laturi

mobit
Monelle mökille on joko rakennusvaiheessa tai muutoin hankittu agrikaatti, joka kuitenkin on toimettomana. Usein käytön esteenä on laitteen korkea melutaso ja huono hyötysuhde. Kuitenkin saattaa tulla tilanteita joissa akkukapasiteetti on käytetty loppuun. Tällöin asia voidaan saattaa nopeasti tasapainoon käyttämällä riittävän tehokasta laturia agrikaatin apuna. Tämän yhdistelmän käyttö tulee vastaan jos mökin käyttö kohdistuu talvikauteen.