;

Henri Haapamäki RX

Henri Haapamäki racing on yksi Yuasa Batteryn tukemista urheilijoista.  Haapamäki liittyi Yuasan tiimiin uutena vahvistuksena kaudelle 2019. Rallycross on kiinnostava ja näyttävä laji, jossa autot kisaavat suljetulla radalla. Henrille on karttunut kokemusta ajamisesta jo lapsuudesta lähtien.

Kuljettaja:

Nimi: Henri Haapamäki
Ikä: 30
Kotoisin: Sastamala 
Rooli: Kuljettaja

Kuljettajaura:

Olen harrastanut kilpa-autoilua lähes koko ikäni. Aloitin kartingin 9-13 vuotiaana ja ajoin sitä n. 4 vuotta, jokamiesluokkaa 16-18 vuotiaana.Rralliin siirryin heti kun sain ajokortin ja ajoin sitä yhdeksän vuotta. Rallista saavutuksina on mm.F-cup hopeaa, kaksi SM-mitalia ja urani rallissa kantoi aina MM-sarjan JWRC-luokkaan asti ja ajoin 5 MM-rallia WRC3 autolla Hannus Rally Teamin riveissä. Ura rallissa päättyi lopulta Neste Oil Rallyyn 2015. 

Kaudella 2016 otin niin sanotusti uuden alun ja siirryin rallicrossin SM-sarjaan. SRC-luokkaan, jossa kilpaillaan n.400 hevosvoimaisilla takavetoisilla autoilla ja laji on erittäin näyttävä. Nyt on 3 kautta rallicrossia takana ja saavutuksina 2 hopeaa ja viime vuodelta hieno Suomenmestaruus! Lisäksi minut valittiin Sastamalan vuoden 2018 urheilijaksi.

Ura kilpailun lisäksi:

Kunnossapitoasentajana Sandvikilla.

Auto:

BMW M3 e46
Rallicrossin SRC-luokka Kyseessä 2-vetoinen rajusti muuteltu- ja viritelty rallicross auto

Moottori:

  • 3007cc Esllinger alumiinilohko
  • 16 venttiilinen billet sylinterikansi
  • Auto verdi kiertokanget
  • Cp Carrillo männät
  • Ferrea venttiilit
  • Special Motors 55mm läppärungot
  • Sachs Racing 2-levy kytkin ym.
  • n.410hv/410nm

Voimansiirto:

JS-Voimansiirron 4 vaihteinen alumiininen billet suorakytkentä vaihteisto. Volvo 940 taka-akseli isoilla muutoksissa. mm. JS-Voimansiirron lukko ja vetoakselit/navat. Välitys radasta riippuen 5.28, 5.43, 5,85

Jarrut:

Alcon satulat ja jäähdytetyt levyt joka nurkassa.

Iskunvaimennus:

Reiger

Muuta:

Motec M130 moottorinohjaus ja tiedonkeruu, Motec C125 näyttö, kuivasumppu voitelu(öljytilavuus n.16l), Öljyn jäähdytys sähköisellä pumpulla, polttoaineen jäähdytysjärjestelmä, 4-linkki ja watt-linkki.

 

Seuraa tiimiä somessa:

  

Ota yhteyttä

Saat meiltä asiantuntevaa palvelua kaikissa akkuasioissa.

Sähköposti