;

Niko Säkkinen Stunt

Niko Säkkinen on yksi Yuasa Batteryn tukemista urheilijoista. Säkkinen liittyi Yuasan tiimiin uutena vahvistuksena kaudelle 2019. Freestyle on hyvin näyttävä laji, jossa katumoottoripyörällä tehdään erilaisia temppuja ja se vaatii loistavaa ajotaitoa ja tasapainoa. Säkkinen harrastaa lajia intohimoisesti ja tavoitteekin ovat korkealla.

Ajaja:

Nimi: Niko Säkkinen
Syntymäaika: 6.7.1990 
Asuinpaikka: Salo 

Kuljettajaura:

Olen aina ollut erittäin kilpailuhenkinen ja urheilullinen. Lopulta ajettuani ensimmäisen pienimuotoisen stuntkilpailun moottoripyörällä tiesin mitä haluan tehdä. Haluan ajaa ja kehittyä niin kovaksi stunttikuljettajaksi kuin ikinä mahdollista.

Alkupuolella uraa juuri vuonna 2012 katkaisin heti keväällä oikean solisluun. Loppukausi ajettiin varovaisemmin. Tästä sisuuntuneena ajoin 2013 ensimmäisen kansainvälisen tason kisani sijoittuen kahdeksanneksi. Vuonna 2014 kevään yliyrittämisen kirous iski taas ja vasen solisluu oli poikki jo huhtikuun lopulla. Silti ajoin samana vuonna samoissa kisoissa kuin 2013 vastoin lääkärin suosituksia ja sijoituin kuudenneksi.

Vuonna 2015 matkustin talvella Espanjaan ja treenasin kuukauden siellä, se kannatti sillä tähän asti kovatasoisimmissa Ghettu Stunt kisoissa kesäkuussa Latviassa hätyyttelin jo podiumpaikkaa ollen neljäs. Samana vuonna osallistuin myös tuohon aikaan maailman kovatasoisimman kisan maineessa olleeseen Puolan stunt GP kisaan josta sija 19.

Vuonna 2016 aloin ajaa Kawasakilla oltuani vuosia Hondamies enkä ole katunut päätöstä. Heti ensimmäisenä vuonna ajoni kehittyi mielestäni oikeaan suuntaan. Osallistuin Tsekeissä todella suureksi kasvaneeseen kilpailuun nimeltä Czech Stunt Day. Tsekin kisa on tähän astisista ainoa jossa tein niin paljon virheitä että en yltänyt mukaan finaaliin. Viikon päästä ajetussa Stunt GP kisassa taas sijoituin Euroopan kärkinimien seassa sijalle 15.

2017 on urani epäonnisin vuosi: rikoin pyörän vaihteiston kesken kauden, kärsin itse toistuvasti kovista selkäkivuista, sekä rahat olivat yksinkertaisesti niin vähissä että pystyin osallistumaan vain Viron Smash kisaan sijoittuen yllättäen viidenneksi kovassa seurassa.

2018 Panostin taas kaikkeni ajamiseen, olin mukana erilaisissa videoprojekteissa ja treenasin kovasti kisoihin. Kauden ensimmäinen kisa Virossa sujui toivotusti: olin karsintojen toinen ja finaalin kolmas. Saavutin siis vihdoin urani ensimmäisen palkintopallisijan jonka eteen oli tehty lukematon määrä töitä. Seuraavat kisat Latviassa menivät myös hyvin sijoituksen ollessa viides. Hienon kauden  päätös oli kutsukilpailu Dubaissa jossa sijoituin erittäin kovien kuskien joukossa sijalle 9.
Samaan aikaan loppuvuonna yksi kaverini kanssa kuvattu videoprojekti “Dirtbike VS Streetbike 2.0” räjähti nettihitiksi keräten miljoonia katselukertoja.

Kiinnostavia tietoja:

Suosikkikilpailu: Stunt Masters Cup Dubai
Suurin saavutus: Moottoripyörällä keulittujen ympyröiden epävirallinen maailmanennätys Salon torilla 3.6.2018 766 kierrosta sekä Viron kisojen 3. sija.
Ura kilpailun lisäksi: Mekaanikko

Seuraa somessa:

   

Ota yhteyttä

Saat meiltä asiantuntevaa palvelua kaikissa akkuasioissa.

Sähköposti