Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien hyödyt ovat laajasti tunnettu. Mökeille aurinkopaneelit ovat oiva valinta ja niitä asennetaankin lisääntyvissä määrin. Asuntoautoon tai veneeseen asennettuna aurinkopaneelit tuovat kaivattua lisävirtaa ja ne mahdollistavat omavaraisen sähköntuotannon sähköverkon ulkopuolella.

Miten aurinkopaneelit toimivat?

Auringonvalo muuttuu aurinkopaneelin kennossa sähköenergiaksi. Moni- ja yksikiteisissä aurinkopaneeleissa kennojen materiaali on pii. Auringon säteily irrottaa kennon polijohdemateriaalin elektroneja ja muodostaa aukkopareja. Sähkö muodostuu kun elektronit liikkuvat aurinkopaneelin piikennoissa negatiiviselle puolelle ja aukot positiiviselle. Tämä liike toistuu niin kauan kuin aurinkopaneelit altistuvat auringon säteilylle ja kennon eri puolet vuorottelee positiivisen ja negatiivisen välillä. Tästä liikkeestä siis syntyy sähköenergiaa, joka voidaan valjastaa käyttöön. Yksi kenno muodostaa noin 0,5 V jännitteen.

Asiantuntemusta ja laadukkaat aurinkopaneelit

Valikoimistamme löydät laajan valikoiman aurinkopaneeleja. Autamme sinua myös koostamaan sopivan aurinkopaneelijärjestelmän juuri sinun tarpeisiisi. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tajous.
Ota yhteyttä

Saat meiltä asiantuntevaa palvelua kaikissa akkuasioissa.

Sähköposti Sähköposti