Moottoripyöräilijä ajaa kohti keväthuoltoa

Moottoripyörän keväthuolto

Kevätauringon sulattaessa lunta, mieli jo haikailee ensimmäiselle ajolle. Nyt on hyvä aika aloittaa moottoripyörän keväthuolto. Vaikka pyörä heti heräisikin talviuniltaan, ei kannata lähteä ajamaan ennen kuin teet seuraavat huoltotoimenpiteet.

 

PESU

Pyörän peseminen on ensimmäinen askel. Saat puhdistettua syksyn viimeiset pölyt pois ja samalla tulet käyneeksi koko pyörän läpi. Pidä silmällä mahdollisia löystyneitä pultteja, ruostetta ja muita jälkiä, jotka vaativat toimenpiteitä myöhemmin.

RENKAAT

Nyt kun pyöräsi hohtaa puhtauttaan, voit kiinnittää huomiosi renkaisiin. Varmista renkaan sivut murtumilta ja kulutuspinnan syvyys. Kun kaikki on kunnossa tarkista vielä paine ja säädä tarvittaessa oikeaksi.

VANTEET

Tarkista renkaiden jälkeen vanteet.  Mikäli vaurioita näkyy, kannattaa mennä alan liikkeeseen varmistamaan kunto ja tarvittaessa hankkia uudet.

JARRUT

Tarkista jarrupalat ja levyt ja varmista että ne ovat ohjekirjan mukaisessa kunnossa. Kylmä ja kostea talvisäilytyspaikka voi syövyttää jarrupaloja, joten tutki ne huolella. Katso seuraavaksi jarrunesteen määrä ja lisää tai vaihda tarvittaessa. Lopuksi tarkista jarruvalo.

NESTEET

Talven ja mahdollisen jäätymisen jälkeen jousitus ei välttämättä toimi heti niin kuin sen pitäisi. Jos olet kokenut, voit säätää jousitusta lämpötilojen mukaan.

VOITELUAINEET

Puhdista ketjut, tarkista sopiva kireys ja lisää reippaasti voiteluainetta. Voi antaa myös kytkimen ja kaasun kaapeleille.  Tarkista jäähdytynesteen ja öljyn taso ja täytä tarvittaessa. Myös öljynvaihto on hyvä ehkä tasaisin väliajoin.

AKKU

Akun latauduttua irrota akkulaturi ja asenna akku takaisin pyörään. Mikäli tarvitset uuden akun, voit tarkistaa sopivan akkuhausta.

KÄYNNISTYS

Ensimmäinen käynnistys talven jälkeen voi olla hankalaa. Jos moottori ei käynnisty, tarkista vielä onko sytytystulppa mahdollisesti kastunut. Voit avata ja puhdistaa tulpan. Vanhentunut bensiini voi myös haitata käynnistystä joten voit laittaa tankkiin uutta bensiiniä. Kun saat pyörän käyntiin, anna moottorin käydä jonkin aikaa ennen sammuttamista.

 

 

Tuki
Ota yhteyttä

Saat meiltä asiantuntevaa palvelua kaikissa akkuasioissa.

Sähköposti Sähköposti