Veneakun valinta, veneen akku, mikä akku veneeseen, litium akku

Veneakun valinta

Moottorin käynnistämisen lisäksi akku antaa käyttövirran navigointijärjestelmiin, valaistukseen, jääkaappiin, satelliittitelevisioon ja moniin muihin laitteisiin. Siksi akku on oleellinen osa sekä matkan jatkumisen että matkustusmukavuuden kannalta.

VANHA AKKU TÄLLE KAUDELLE?

Akun kunto on syytä tarkistaa ennen matkaa, etenkin jos matkasi suuntautuu vierasvenesatamien ja muiden latausmahdollisuuksien ulkopuolelle. Veneiden akut kestävät useamman kesän kun niiden talvisäilytys on onnistunut. Vaikka akku olisi ladattu täyteen ennen lähtöä, voi vioittunut akku tyhjentyä nopeasti. Akun saat testattua ilmaiseksi Akkupoikien myymälöissä. Reissun päätyttyä kannattaa muistaa irrottaa plus-napa, jolloin ylimääräistä virtavuotoa ei tapahdu.

MITÄ PITÄÄ AKUN VALINNASSA HUOMIOIDA?

  • Akun valinnassa tulee ottaa huomioon akun asennuspaikka. Usein veneissä on tilaa niukalti, joten akun on oltava sopivan kokoinen ja napainen.
  • Akun oikea kapasiteetti ja tyyppi. Tähän vaikuttaa veneen sähkölaitteet ja käytettävät lisälaitteet, joten mieti mitä laitteita veneessäsi tarvitset
  • Käyttöakut? Onko sähkölaitteiden käyttö suurta ja lisäakkujen hankinta on kohdallaan starttiakun lisäksi?

AKKUVAIHTOEHDOT

  • Käynnistysakut: akkuja käytetään vain käynnistykseen eikä sähkölaitteita ole kytkettynä silloin, kun moottori on sammutettu.
  • Dual Marine akut: akkujen on tuotettava virta koneen käynnistykseen ja muille sähkölaitteille.
  • Käyttöakut: käynnistykseen käytettävien akkujen lisäksi erilliset käyttöakut jotka toimivat sähkölaitteiden virranlähteenä. Tarkoitettu tuottamaan virtaa esim. sähkövinsseihin, keulapotkuriin, uistelumoottoriin sekä muihin sähköllä toimiviin lisälaitteisiin. Kestävät parhaiten syväpurkua ja syklistä käyttöä

Tuki

AURINKOPANEELIN LISÄÄMISEN EDUT?

Veneisiin on nykyään tarjolla monenlaisia aurinkopaneeleja, jotka tuovat kaivattua lisävirtaa. Paneeleja löytyy myös taipuisina, jolloin ne on helppo asentaa veneen kannelle, josta ne myös keräävät auringon säteilyä parhaiten. Paneeli lataa virtaa akkuihin kun verkkovirtaa ei ole tarjolla ja on hyvä myös ylläpitämään akkujen kuntoa silloin kun vene ei ole käytössä. Tutustu aurinkopaneelivalikoimiimme!

Ota yhteyttä

Saat meiltä asiantuntevaa palvelua kaikissa akkuasioissa.

Sähköposti Sähköposti